Kazettás álmennyezet előnyei

Kazettás álmennyezet előnyei

2 féle álmennyezet megoldást használunk általában. Az egyik az gipszkarton lapokból készült álmennyezet a másik pedig kazettás álmennyezeti lapokból.

A  Knauf AMF és Armstrong kazettás álmennyezet előnyei hogy nagyon gyorsan elkészíthető és olcsón kivitelezhető. Rejtett világításokkal és gipszkarton dobozolásokkal lehet megvadítani a falfelületet amitől egyedivé és izgalmassá is válik a lakásunk. Ezt a fajta álmennyezetet akár otthon, házilagosan is elkészíthetik.

A másik népszerű és látványos megoldás a kazettás álmennyezet. Ennek az anyaga kőzetgyapot ami kitűnően hang szigetel és hőszigetel is egyben. A strukturált, látszó felülete nagyon választékos. Vastagsága 12 – 13 – 14 – 15 mm.

Ami a legfontosabb! Nagyon esztétikus látványos megoldásokat kínál. Kiválóan hang szigetel, hőszigetel és mindent gépészetet, technikai kábelt el lehet “dugni” az álmennyezetek fölé. A kazettás álmennyezet lapok gyorsan cserélhetők, nem jár piszokkal. Ma már nemcsak a közületek kedvencei hanem egyre inkább teret nyer a hétköznapokban a lakásainkban. A gipszkarton álmennyezet por, piszok nélkül villámgyorsan kivitelezhető.

Kazettás álmennyezet árakat ITT talál. Telefonos érdeklődés: 06-30-958-2915 email cím: info@avgroup.hu

Telephelyeink. Budapesten a 9. és 4. kerületben. Vidéki telephelyeink: Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Keszthely, Pécs, Szeged, Kecskemét, Székesfehérvár.

Kazettás álmennyezet előnyei – Álmennyezet és belsőépítészet

Az álmennyezet előnyei alapvetően a vizuális, esztétikai szempontokat veszi figyelembe. Különféle, akár egymással összefüggő tényezők is lehetnek. 

Kazettás álmennyezet előnyei – Multifunkcionalitás

Az álmennyezet előnyei főként közösségi, vagy nyilvános terekben mint áruházak, irodák, középületek nyilvánul meg, ahol meg kell felelni az adott közösség elvárásainak, az általános építészeti kialakítás esztétikai nívójának, miközben sok funkciót is el kell látni: Ilyen a szellőzés, fűtés, AudióVizuális kábelek, kötelező biztonsági kamerák, hangszigetelés, világítás, valamint a háttér technika, födémszerkezet és a gépészet, légtechnika elrejtése. A gépészet bármikor szervizelhetősége miatt itt inkább a könnyen visszabontható paneles megoldások a nyerők.

Kazettás álmennyezet előnyei – Térérzet

Álmennyezetek előnyei

Kazettás álmennyezetek előnyei

 

A belmagasság csökkentésével a terek intimitása befolyásolható, kellően növelhető, függetlenül az alapszerkezettől. Az álmennyezet strukturáltsága ugyancsak hangulatot befolyásoló tényező. Egy addig magas, visszhangos helyiség, barátságossá, otthonossá meghitté tehető az álmennyezetekkel és hangszigetelésekkel, az egyéb előnyös fizikai, energiahatékony következmények mellett.

Kazettás álmennyezetek előnyei – Exkluzivitás
  Álmennyezet 1 álmennyezet 3 álmennyezet 4 álmennyezet 5 álmennyezet 6 álmennyezet 7álmennyezet fürdőszobában 5álmennyezet fürdőszobábanálmennyezet hálószobában 6álmennyezet hálószobában 7álmennyezet világításálmennyezet világítás 2  

Különösen magas esztétikai elvárású helyeken, színházak, hotelek, kiállítótermek, fényűző ékszer, ruházati és egyéb márkaüzletekben, de akár magas igényű otthoni környezetben is. Extravagáns vonalvezetés, többlépcsős, akár többszintes szerkezetű, nagy szintkülönbségekkel egymásba átható, bonyolult geometriájú álmennyezeti szerkezetek, speciális fényeffektusok, rejtett világításokkal, rejtett hangfalak, egyénien kialakított, különféle anyag, tapéta, szövet, bőr, selyem, mozaik, tükör, üveg, fém stb. borításokkal.

Kazettás álmennyezet stílusok

Szerves részét képezi az adott építészeti lehetőségeknek, követi és leképezi annak stílusát. Követheti a falfestés színét, és színkombinációit is, hiszen jórészt ugyanazok a diszperziós falfestékek használhatók, esetleg ugyanazzal a színkóddal is. Gyönyörű, egyedi, exkluzív megoldásokat  lehet készíteni az álmennyezetekkel.

Kazettás álmennyezetek előnyei és gépészet.

álmennyezet feletti gépészet Gipszkarton álmennyezet villanyszerelés

A kazettás álmennyezetek tervezését megelőzi a gépészeti tervezés, mint funkció elsődleges. A modern építészeti irányelvek és design törekvések melyek az áttekinthetőségre és csupasz falakra törekednek, értve ez alatt az is, hogy nem helyeznek el például radiátorokat, fűtőtesteket, vagy bármilyen gépészeti egységet a falak mentén, illetve azok közvetlen előterében. Különösen a nagy összefüggő üvegfelületek, ablakok és portálok teszik szükségessé, hogy a gépészet minél rejtettebb legyen. Ezért amit lehet mint kézenfekvő és optimális lehetőség az álmennyezetek fizikai és esztétikai megjelenése mögé rejtenek. A kettő összehangolásával elérhető, hogy a gépészeti tervezés helytakarékos legyen, illetve terjeszkedhet az álmennyezet határáig. Adott esetben a gépészet követheti a belsőépítészeti extra design formai lehetőségeit. Elrejtésre kerülő gépészetek lehetnek:

  • Felső vizes helyiségek (WC, Fürdő) csatornázási csöveinek vezetése
  • Szellőztető rendszer csövezése és ventilátor egységek
  • Hűtő-fűtő rendszer csövezése, beömlő rostélyok és elosztó boxok, illetve ennek megfelelő csőkígyós rendszerek elhelyezése.

Partneroldalunk ahol megtekintheti az álmennyezeti lap típusainkat és az álmennyezeti lap árainkat  – http://gipszkartonarak.hu/kazettas-almennyezet/

You may also like...